Connect with us

Hi, what are you looking for?

Placeri vechi

Prima prostituată

Răpirea sabinelor (1871) de Carl Christian Heinrich Nahl (1818-1878)

Curtezane celebre

Când s-a ivit specia umană, bărbatul și-a dat repede seama că el este sexul tare. Femeia a fost redusă la captivitate, prin forță sau de bună voie, pentru satisfacerea poftelor trupești. Când se ivea un concurent, bărbații se băteau și femeia era pradă învingătorului.


Pe măsură ce oamenii se „umanizau”, creierul dezvoltându-se în detrimentul forței fizice și, deci în detrimentul… cozii rudimentare, tactica bărbaților a început să se schimbe. Ei solicitau pe femei care, după natura lor, cedau sau se împotriveau rugăminților.

Bărbatul a știut însă să fie viclean, folosind pentru satisfacerea poftelor trupești slăbiciunile și dorințele femeii. Îi oferea fructe pe care ea nu le putea ajunge, un vânat sau un pește. Femeia, tentată de alimentele gustoase, se dădea bărbatului în schimbul lor. „Animalul cu două spinări”, cum spune poetul, se forma în urma unui schimb reciproc de avantaje.


Prima prostituată a fost deci femeia care s-a vândut în schimbul unui preț oarecare. Aceasta s-a întâmplat desigur în vremea oamenilor primitivi. Prostituția e veche ca și omenirea. Ea a fost de la început o instituție de subjugare. Nici un popor, nici o familie din vechime n-a scăpat de influența ei. Primind daruri în schimbul trupului ei, femeia, imboldită de lăcomie sau de nevoie, nu se mai întreba de la cine vin darurile.

Incestul și adulterul erau contemporane cu prostituția în familia omenească preistorică.
Libertinajul s-a dezvoltat ca o urmare firească a prostituției. El se datorează și faptului că omul, frugivor (cum erau străbunii) a devenit carnivor, omnivor. Hrănirea cu carne a rafinat dorințele omului. El a devenit cel mai prădalnic dintre vietățile pământului.

Fructele „paradisului” vechi au început să se rărească și lupta pentru existență a devenit tot mai sângeroasă.

Din «Istoria Sexuala a Lumii» de Eugen Relgis, 1932

Urmeaza

  • Ai ceva de comentat ?!! Te rog…
  • Dacă vrei să fii la curent cu ce noutăți de maidemult apar pe aici, îți recomand să te abonezi (mai jos), e foarte simplu și dacă nu-ți mai place, e la fel de simplu să te și dezabonezi.
  • Și daca mai ai timp îți mai recomand să răsfoiești paginile de Facebook și de Instagram (și mai jos), că și acolo sunt niște vechituri interesante, altele decât cele de pe aici.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Recente

Newsletter

Despre Autor

Vitalie Bichir

Mă numesc Vitalie Bichir și sunt actor, dar asta n-are nici o legătură cu ce fac eu aici.
Adun texte scrise maidemult, care pentru unii, poate, sunt niște vechituri fără valoare, dar mie-mi plac și culmea, unele mă și distrează.
Adică vreau să fac / un fel de Bric-à-brac (uite că mi-a ieșit și-o rimă) , ceea ce însemnează din franțuzește: „Magazin de vechituri; vechituri, lucruri fără valoare, uzate și demodate” spune Dex-ul. Bric-à-brac-a-la-bichir.

 

Articole asemanatoare

Strigoi

Vizualizari: 3.929 Strigoiul se naşte ca orişice copil; el însă se cunoaşte căci are pe cap o chitic, tichie, căiţă, perdeă , sau pe...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.474 Curtezane celebre  (urmare) Amorul fizic, mai mult sau mai puțin „romantic”, dar rezultat din același instinct de reproducere, a avut o zeiță...

Placeri vechi

Vizualizari: 1.879 Curtezane celebre  (urmare) În primii ani ai Romei, în epoca regilor, o curtezană cu numele de Flora își câștigă celebritatea în același...

Strigoi

Vizualizari: 1.694 ...Bărbaţelul meu Iubit! De aseara ai murit, Of! şi nu pociu sa te uit. Şi la altul sa ma uit! El acum,...