Connect with us

Hi, what are you looking for?

Placeri vechi

Luxurioasa Mesalina

Messalina în brațele unui gladiator, 1886, Juaquin Sorolla

Curtezane celebre

urmare

Soția împăratului Claudius și mama lui Britannicus, Mesalina, era excesiv de luxurioasa. Nimeni nu-i putea potoli dorințele ; n-o ajuta nici lesbianismul, nici falușii artificiali, nici împerecherea cu animalele.

Temperamentul ei merită mai multă compătimire decât condamnare din partea oamenilor normali.

Este vădit că împăratul Claudiu, mereu ocupat cu „afacerile” de Stat, nu se putea ocupa de Mesalina. Profitând de somnul greu al bărbatului (somn provocat de o mâncare presărată cu opium sau laudanum), Mesalina se deghiza și, părăsind palatul imperial, se ducea la un anumit lupanar unde avea odăița ei.

Era „de serviciu”, sub numele de Lysisca. Primea pe oricine : patrician ori plebeu, tribun ori sclav, poet ori gladiator, libertini josnici ori grăjdari. Spre zori, urmată de sclava ei confidentă, Mesalina-Lysisca se reîntorcea la palat. Am putea presupune că, după douăzeci sau treizeci de amanți care au vizitat-o într-o noapte, Mesalina era bucuroasă să poată dormi.

Se spune însă că, extenuată, neputând să se țină pe picioare, ea era încă însetata de luxură. Îl trezea atunci pe Claudiu din somnul adânc ; copilul născut de Mesalina trecea drept fecior de împărat, deși sămânța din care s-a ivit moștenitorul tronului putea fi a unui vizitiu.

Numeroase sunt faptele și anecdotele, mai mult sau mai puțin adevărate, atribuite Mesalinei. Cu toată sexualitatea ei monstruoasă, trebuie să recunoaștem că ea a fost una din cele mai bune împărătese romane : nu era tiranică și nu se amesteca de loc în treburi publice.

Pasifae, Sapho, Mesalina au bătut „recordul” oficial al libertinajului printre femeile din vechime. Mai erau desigur și altele, poate mai pătimașe, dar care au știut să păstreze secretul pasiunilor lor.

Eugen Relgis, 1932

Dacă vrei să fii la curent cu ce noutăți de maidemult apar pe aici, îți recomand să te abonezi .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recente

Newsletter

Despre Autor

Vitalie Bichir

Mă numesc Vitalie Bichir și sunt actor, dar asta n-are nici o legătură cu ce fac eu aici.
Adun texte scrise maidemult, care pentru unii, poate, sunt niște vechituri fără valoare, dar mie-mi plac și culmea, unele mă și distrează.
Adică vreau să fac / un fel de Bric-à-brac (uite că mi-a ieșit și-o rimă) , ceea ce însemnează din franțuzește: „Magazin de vechituri; vechituri, lucruri fără valoare, uzate și demodate” spune Dex-ul. Bric-à-brac-a-la-bichir.

 

Articole asemanatoare

Strigoi

Vizualizari: 4.655 Strigoiul se naşte ca orişice copil; el însă se cunoaşte căci are pe cap o chitic, tichie, căiţă, perdeă , sau pe...

Strigoi

Vizualizari: 2.677 ...Bărbaţelul meu Iubit! De aseara ai murit, Of! şi nu pociu sa te uit. Şi la altul sa ma uit! El acum,...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.690 Curtezane celebre  (urmare) Amorul fizic, mai mult sau mai puțin „romantic”, dar rezultat din același instinct de reproducere, a avut o zeiță...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.177 Curtezane celebre  (urmare) În primii ani ai Romei, în epoca regilor, o curtezană cu numele de Flora își câștigă celebritatea în același...