Connect with us

Hi, what are you looking for?

Leacuri vechi

Fagomane – fagofobe

Profesorul Marcel Labbe a botezat cu un nume medical de fagomani pe cei oameni mâncăcioși, cari cred că trăiesc pe lume numai pentru a mânca. Pe acești oameni Labbe nu-i crede sănătoși la minte, ci îi consideră că au o tulburare mentală, pentru a căpăta această „manie” de a mânca. Intr’adevăr se văd unele persoane că mănâncă, oricând au ocazia, la orice oră din zi și din noapte, fie că li e foame sau nu, se îndoapă cu fel de fel de mâncăruri. Aceste ființe dovedesc o debilitate mentală, neputându-se stăpâni.

fagomane-fagofobe
“Benefits supervisor sleeping” pictat în 1995 de către Lucien Freud

Labbe a văzut domnișoare și doamne internandu-se în sanatorii pentru a urma o cură de slăbire și cum au ieșit din sanatoriu se pun pe mâncare exagerată. Ce să crezi de ele? Alte pensionare ale sanatoriilor țin postul, dieta ce li se impune, dar fără știrea medicilor se furișează afară și își procură alimente nepermise, indopandu-se cu ele.

Există familii în care se obișnuiește a se mânca enorm de mult.

Membrii acestor familii se simt mândrii că pot mânca de toate și oricând. Vezi pe câte unii, că după ce au mâncat copios acasă, se mai duc la berarii, la restaurante, la cârnățării și mai comandă porții enorme de mâncare. Prin aceasta vor să arate, că le merge bine și știu să trăiască! Fagomaniaci!

Imitează pe sora lui Brillat Savarin care, la vârsta de 99 ani, fiind la masă – după ce mâncase bine, auzind că au mai rămas ceva bucate ceru să i le dea ei să le mănânce, căci e păcat să le lase ca să se strice așa bunătăți!

Afară de acești mâncăcioși lacomi, insațiabili, – există alți oameni cari din pricina că sunt hipericlorhidrici, sunt întotdeauna flamanzi. Acestora dacă li se dă câteva comprimate de carbonat de calce, li se astâmpere foamea lor bolnăvicioasă și preferă să mănânce chiar la miezul nopții un sadwiș, jumări, ochiuri și chiar un biftek.

Alături de acești fagomaniaci, doctorul Labbe a găsit o altă categorie de maniace, care se recrutează numai în sexul feminin.

Domnișoarele, doamnele care țin să aibă siluetă, să slăbească.

Acestor maniace, doctorul Labbe le-a dat nume de fagofobe. Aceste maniace vor să arate ca țârii, fără nici o formă, nici o față, nici în spate, adevărate scrumbii.

Suferă de foame, postesc, nu mănâncă decât salate, se feresc de pâine, de ouă, de carne, nu beau, doar-doar vor capătă afurisita aceea de „siluetă”.

E oare nevoie să le arătăm, că cu acest regim ele se anemiază,, slăbesc, că pierzând grăsimea necesară, musculatura lor se atrofiază, că viscerale (măruntaiele) lor ne mai având perna de grăsime de care să se reazăme, se lasă în jos, nu mai pot funcționa și armonia întregului organism este distruă?

Hrana trebuincioasă este privită de aceste fagofobe, de aceste maniace, ca otrăvuri. 

Ei bine, aceste maniace fagofobe să știe, că în urma maniei lor, în urma regimului lor, organismul lor slăbit, anemiat, devine terenul cel mai favorabil pentru tuberculoză!

 Dr.Bouquet, 1932

  • Ai ceva de comentat ?!! Te rog…
  • Dacă vrei să fii la curent cu ce noutăți de maidemult apar pe aici, îți recomand să te abonezi (mai jos), e foarte simplu și dacă nu-ți mai place, e la fel de simplu să te și dezabonezi.
  • Și daca mai ai timp îți mai recomand să răsfoiești paginile de Facebook și de Instagram (și mai jos), că și acolo sunt niște vechituri interesante, altele decât cele de pe aici.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Recente

Newsletter

Despre Autor

Vitalie Bichir

Mă numesc Vitalie Bichir și sunt actor, dar asta n-are nici o legătură cu ce fac eu aici.
Adun texte scrise maidemult, care pentru unii, poate, sunt niște vechituri fără valoare, dar mie-mi plac și culmea, unele mă și distrează.
Adică vreau să fac / un fel de Bric-à-brac (uite că mi-a ieșit și-o rimă) , ceea ce însemnează din franțuzește: „Magazin de vechituri; vechituri, lucruri fără valoare, uzate și demodate” spune Dex-ul. Bric-à-brac-a-la-bichir.

 

Articole asemanatoare

Strigoi

Vizualizari: 3.878 Strigoiul se naşte ca orişice copil; el însă se cunoaşte căci are pe cap o chitic, tichie, căiţă, perdeă , sau pe...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.443 Curtezane celebre  (urmare) Amorul fizic, mai mult sau mai puțin „romantic”, dar rezultat din același instinct de reproducere, a avut o zeiță...

Placeri vechi

Vizualizari: 1.844 Curtezane celebre  (urmare) În primii ani ai Romei, în epoca regilor, o curtezană cu numele de Flora își câștigă celebritatea în același...

Povești

Vizualizari: 1.481 Se zice că scoborîndu-se odată bunul Dumnezeu din cer, jos pe pământ, a luat cu sine şi vreo câţiva îngeri , ca...