Connect with us

Hi, what are you looking for?

Leacuri vechi

Elixirul vieții

Cercul magic, 1886, John William Waterhouse

După Bernard Trevisan, elixirul vieții nu este altceva decât reducția pietrei filozofale în apă de mercur, sau, cum i se mai spune, aur potabil. El vindecă tot felul de boli și prelungește viața dincolo de marginile obișnuite.

„Elixirul ideal” sau „Elixirul roșu” transformă arama, plumbul, fierul, și orice alt metal în aur mai curat decât cel extras din mină.

„Elixirul ideal” sau „Elixirul alb”, care se mai numește și esență de talc, transformă orice metal în argintul cel mai fin.

Iată rețeta unui alt elixir al vieții :

luați opt livre (1 livră = 0,48 kg) de apă de mercur, două livre de limba mielului, tulpina și frunzele, 12 livre de miere de cea mai bună calitate. Puneți totul la fiert, lăsați să clocotească până face spumă, strecurați și lăsați să se limpezească.

Separat puneți să se infuzeze, timp de 24 de ore, patru uncii (o uncie = 0, 28 gr.) de rădăcină de gențiană tăiată mărunt, într-un clondir de 1,5 litri vin alb, pe cenușă caldă, agitând tot timpul. Strecurați printr-un tifon fără să stoarceți, apoi turnați peste zeama cu miere, fierbeți încet totul până ce capătă consistența unui sirop. Puneți apoi la răcit într-un vas smălțuit de pământ, apoi în sticle pe care le veți păstra la răcoare.

Luați în fiecare dimineață o lingură.

Acest sirop prelungește viața, restabilește sănătatea și combate orice fel de boală, chiar și guta, ușurează crampele intestinale și când în om nu mai rămâne decât o bucățică de plămân, restul fiind alterat de boală, medicamentul îl menține pe cel bun și îl vindecă pe cel rău. Vindecă apoi durerile de stomac, sciatica, amețelile, migrena și în general durerile organelor interne.

Secretul acestei băuturi l-a mărturisit un sărman țăran din Calabria celui care fusese numit de Carol al V-lea ca general al armatei navale trimisă în Barbaria (Numele de Barbaria era dat în trecut țărilor africane din nord, situate la vest de Egipt (Maroc, Algeria, Tunis)). Omul era în vârstă de 132 de ani, așa cum îi declarase generalului, care stătea în gazdă la el.

Văzându-l atât de bătrân, s-a interesat cum trăiește, el și vecinii lui, tot de aceeași vârstă și la fel de sănătoși și veseli ca și cum ar fi avut 30 de ani, deși dăduseră a înțelege că duseseră o viață destul de ușuratică.

Un conte german, bolnav de 13 ani, a fost și el vindecat, electorul de Bavaria, condamnat de toți medicii din imperiu, marchiza de Brandeburg, paralitică de nouă ani, ducesa de Friburg stand de multă vreme în pat după o boală îndelungată și mulți alți oameni de marcă al căror nume este infinit. În fine, toți cei ce au băut elixirul vieții au simțit rezultatele acestei experiențe.

Dicționar infernal de Jacques Colin de Plancy, 1825

Dacă vrei să fii la curent cu ce noutăți de maidemult apar pe aici, îți recomand să te abonezi .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recente

Newsletter

Despre Autor

Vitalie Bichir

Mă numesc Vitalie Bichir și sunt actor, dar asta n-are nici o legătură cu ce fac eu aici.
Adun texte scrise maidemult, care pentru unii, poate, sunt niște vechituri fără valoare, dar mie-mi plac și culmea, unele mă și distrează.
Adică vreau să fac / un fel de Bric-à-brac (uite că mi-a ieșit și-o rimă) , ceea ce însemnează din franțuzește: „Magazin de vechituri; vechituri, lucruri fără valoare, uzate și demodate” spune Dex-ul. Bric-à-brac-a-la-bichir.

 

Articole asemanatoare

Strigoi

Vizualizari: 4.655 Strigoiul se naşte ca orişice copil; el însă se cunoaşte căci are pe cap o chitic, tichie, căiţă, perdeă , sau pe...

Strigoi

Vizualizari: 2.677 ...Bărbaţelul meu Iubit! De aseara ai murit, Of! şi nu pociu sa te uit. Şi la altul sa ma uit! El acum,...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.690 Curtezane celebre  (urmare) Amorul fizic, mai mult sau mai puțin „romantic”, dar rezultat din același instinct de reproducere, a avut o zeiță...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.177 Curtezane celebre  (urmare) În primii ani ai Romei, în epoca regilor, o curtezană cu numele de Flora își câștigă celebritatea în același...