Connect with us

Hi, what are you looking for?

Leacuri vechi

E bine să ținem posturile?

« Frunze de ceai » de William McGregor Paxton (1869 – 1941),
Iată o întrebare ce ne-o pun adesea mulți clienți, mai ales clientele care simt că încep a se îngrășa.

Se simt cu musca pe căciulă! Știu bine, că duc o viață sedentară și și-au permis a mânca la masă multicel.Toți care ne întreabă, se gândesc că băgând în mașina organismului mai puțin combustibil vor reduce din grăsimea corpului lor, grăsime acumulată în decursul lunilor și anilor.

  Alții se gândesc mai departe ; nu vor numai să oprească progresul obezității, ci vor să micșoreze intocsicarea generală, simțind oare care semnale de alarmă le dau de gândit. Așa e guta, reomatismul, diabetul se observă la mari mâncăcioși.

 Posturile au fost prescrise de mai toate religiile, impunând credincioșilor de a se abține de la mâncare, anumite zile, un anumit timp. La baza acestor posturi : nu era o pedeapsă ci o măsură igienică. 

  E absolută nevoie de a impune un repaus stomacului nostru, intestinelor noastre și în timp ce aceste organe se odihnesc, organismul elimină, dă afară toate rămășițele, toate toxinele ce se depuseră în el. 

  Dacă în timpul cât postim luăm și un purgativ, grabim eliminarea substanțelor uzate, deci facem grăbirea dezintoxicatiei. 

  Iată de pildă o cură de dezintoxicare prescrisă de medic unei femei tinere, grasă, dar de altfel sănătoasă. 

  •   Două zile dearândul, în cursul unei luni să ia în toate diminețile un purgativ, de pildă 30 grame de sulfat de sodă. 
  •   În cursul celor 2 zile să nu mănânce nimic solid. Să bea ceaiuri ușoare, supă de zarzavat, zeamă de fructe proaspete. 
  •  După acea se revine progresiv, la alimentația normală, începând cu alimente vegetale. 
  •   De purgative să nu abuzați ; căci luând des purgative, obțineți rezultatul opus celui dorit : Creați constipația, iar bila (fierea) nu se poate elimina. 
  •   În timpul acestui post, e nevoie să beți cât mai multă apă curată : Cei care preferă ceaiurile, trebuie să știe, că nu e permis a îndulci ceaiurile prea tare, căci zahărul favorizează fermentațiile în stomac și în intestine. 

  Terminând, mă simt dator, a preveni pe cititori, că atunci când vor să postească, să nu-și impuie un post absolut, brutal, de a nu mânca nimic, timp de 18 ore sau mai mult, căci atunci tensiunea arterială ar scădea și ar provoca grave tulburări.

  În medicină mai ales, totul trebuie încercat cu măsură, încetul cu încetul, ca să cunoaștem cât poate suporta organismul. 

  Postitul făcut în mod prudent, fără exagerări, e un mijloc excelent de a debarasa organismul de substanțele toxice aflate în el. 

              Dr. Lebon 

Articol apărut în revista “Sănătatea”, aprilie 1933

Dacă vrei să fii la curent cu ce noutăți de maidemult apar pe aici, îți recomand să te abonezi .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recente

Newsletter

Despre Autor

Vitalie Bichir

Mă numesc Vitalie Bichir și sunt actor, dar asta n-are nici o legătură cu ce fac eu aici.
Adun texte scrise maidemult, care pentru unii, poate, sunt niște vechituri fără valoare, dar mie-mi plac și culmea, unele mă și distrează.
Adică vreau să fac / un fel de Bric-à-brac (uite că mi-a ieșit și-o rimă) , ceea ce însemnează din franțuzește: „Magazin de vechituri; vechituri, lucruri fără valoare, uzate și demodate” spune Dex-ul. Bric-à-brac-a-la-bichir.

 

Articole asemanatoare

Strigoi

Vizualizari: 4.655 Strigoiul se naşte ca orişice copil; el însă se cunoaşte căci are pe cap o chitic, tichie, căiţă, perdeă , sau pe...

Strigoi

Vizualizari: 2.677 ...Bărbaţelul meu Iubit! De aseara ai murit, Of! şi nu pociu sa te uit. Şi la altul sa ma uit! El acum,...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.690 Curtezane celebre  (urmare) Amorul fizic, mai mult sau mai puțin „romantic”, dar rezultat din același instinct de reproducere, a avut o zeiță...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.177 Curtezane celebre  (urmare) În primii ani ai Romei, în epoca regilor, o curtezană cu numele de Flora își câștigă celebritatea în același...