Connect with us

Hi, what are you looking for?

Leacuri vechi

Cele 10 reguli pentru femeile însărcinate

Ida John, Augustus John, 1901
Sarcina este o stare normală nu bolnăvicioasă și fiecare femeie însărcinată trebuie să urmeze în primul rând aceste 10 reguli.

1.Curățenia este obligația de căpetenie. Zilnice spălături ale organelor genitale externe – apoi ștergerea cu atenție, să nu rămână umezeală pe corp. O dată pe săptămână baie generală. Spălături vaginale interne numai după recomandarea medicului. – Rufăria primenită cât mai des.

2.Îndeletnicirile obișnuite trebuiesc continuate. Sunt necesare plimbări zilnice la aer curat. Femeile care au făcut sporturi ușoare, să le urmeze cu prudență, cu băgare de seamă.

3.Îmbrăcămintea să nu apese, să nu strângă nici o parte a corpului. Jartierele să nu strângă pulpele picioarelor. Tocurile înalte sunt primejdioase. Sânurile să fie susținute de brasiere.

4.Hrana femeiei însărcinate nu trebuie modificată. Se va feri însă de băuturi alcoolice, țuică, vin, licheruri. Se va feri de alimente pipărate, ardeiate, cu muștaruri, etc. Nici sare prea multă nu e bună. E de preferat legume, fructe, lapte. Cărnurile și grăsimile trebuiesc luate în cantitate mai mică.

5.Trebuie îngrijit, ca intestinele să fie zilnic golite. Pentru ieșirea afară servă mâncarea fructelor, pe stomacul gol, un pahar cu apă rece.

6.Iritațiile, grijile, necazurile fac rău femeilor însărcinate. Acestea au nevoie de a fi menajate, de a trai liniștite.

7.Alăptarea copiilor este una dintre obligațiunile sfinte ale mamelor. De aceia cu cel puțin 4 săptămâni înainte de ziua facerii, sfârcurile țâțelor trebuiesc spălate în mod delicat cu apă și cu săpun.

8.Atingerea organelor genitale înainte de nașterea copilului pot pricinui febră puerperală (figurile lehuziei). De aceia, relațiile sexuale sunt oprite cu 6 săptămâni înainte de facere.

9.Ori ce femeie însărcinată trebuie să cheme îndată medicul dacă observă următoarele tulburări :
a) Hemoragii (curgeri de sânge) ori cât de mici în cursul sarcinii.
b) Scurgerea apei înainte de termen
c) Umflarea picioarelor, coapselor, mâinilor, feței și a organelor genitale.
d) Dureri de cap, tulburări ale vederii, crampe, scântei înaintea ochilor.
e) Vărsături ce nu se pot opri.
f) Când copilul nu iese la termen.

10.Facerea se anunță prin aceste semne : Durerile de faceri în șale, în mijloc și în burtă, la intervale regulate.
Scurgerea apei – din acest moment, femeia se culcă în pat și anunță pe moașă să vie.

Întocmite de Dr. Albert Ullman medicul primar al Maternității din Berg in numele asociației medicale ale asistenței sociale din Berlin. 1933

alte articole…

Dacă vrei să fii la curent cu ce noutăți de maidemult apar pe aici, îți recomand să te abonezi (mai jos), e foarte simplu și dacă nu-ți mai place, e la fel de simplu să te și dezabonezi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recente

Newsletter

Despre Autor

Vitalie Bichir

Mă numesc Vitalie Bichir și sunt actor, dar asta n-are nici o legătură cu ce fac eu aici.
Adun texte scrise maidemult, care pentru unii, poate, sunt niște vechituri fără valoare, dar mie-mi plac și culmea, unele mă și distrează.
Adică vreau să fac / un fel de Bric-à-brac (uite că mi-a ieșit și-o rimă) , ceea ce însemnează din franțuzește: „Magazin de vechituri; vechituri, lucruri fără valoare, uzate și demodate” spune Dex-ul. Bric-à-brac-a-la-bichir.

 

Articole asemanatoare

Strigoi

Vizualizari: 4.655 Strigoiul se naşte ca orişice copil; el însă se cunoaşte căci are pe cap o chitic, tichie, căiţă, perdeă , sau pe...

Strigoi

Vizualizari: 2.677 ...Bărbaţelul meu Iubit! De aseara ai murit, Of! şi nu pociu sa te uit. Şi la altul sa ma uit! El acum,...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.690 Curtezane celebre  (urmare) Amorul fizic, mai mult sau mai puțin „romantic”, dar rezultat din același instinct de reproducere, a avut o zeiță...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.177 Curtezane celebre  (urmare) În primii ani ai Romei, în epoca regilor, o curtezană cu numele de Flora își câștigă celebritatea în același...