Connect with us

Hi, what are you looking for?

Leacuri vechi

Afrodiziace

Magnus Enckell, Melancolie, 1895

Urmare

În timpul din urmă, fosforul era privit și în medicina oficială drept stimulent erotic ; observația era justă în sensul că se obținea un efect regenerator în urma unei grele extenuări fizice și nervoase, prin anumite doze infime de fosfor. Se mai adaugă și azi doze extrem de mici de fosfor, ca și de stricnină, diverselor fortifiante.

Ideea de a se servi de organe genitale animale și de produse ale secrețiilor acestora, întru combaterea insuficienței sau incapacității sexuale, s-a reluat spre finele secolului trecut.

După mărturia lui Pliniu, romanii și grecii cunoșteau și aplicau și ei acest procedeu, uzitat destul de des și în cursul evului mediu. Prepararea și prescripția acestui fel de preparate așa zise „organice”, sub formă de tablete sau injecții, a ajuns azi lucru obișnuit, iar rezultatele acestui fel de tratament s-au dovedit în bună parte destul de eficace. Astfel ajungem la metodele moderne de tratare a insuficienței sau incapacității sexuale.

Un afrodiziac modern destul de important este yohimbina, un preparat din coaja copacului coloniei Kamerun din Africa. Autohtonii cunoșteau demult efectul decocției (fiertură) de coajă de yohimbeia, dar acest remediu și-a făcut accesul în farmacologie abia în ultimii 30 de ani.

Yohambina are proprietatea de a mări cantitatea de sânge în organele genitale precum și de a irita părțile inferioare ale șirei spinării și a regiunii abdominale de care depinde buna funcționare a nervilor aparatului genital. Același efect se poate obține și prin muracitină, un produs extras dintr-un copac brazilian numit muira-puama.


Pe câtă vreme în timpurile de mai demult, pornirile erotice odată trezite la un individ anumit, se așteaptă ca băuturile fermecate pentru trezire a dragostei să și țintească asupra unui obiect anumit, s-a ajuns însă azi la convingerea că așa ceva e imposibil.

Efectul băuturii magice pe care Mephisto i-o prorocește lui Faust :
Când această băutură în burtă o să intre
O să vezi pe Elena în orice femeie

este caracteristic pentru eficacitatea generală a unui afrodiziac.

Firește, adevărata iubire, pura emoție sufletească nu se poate produce, prin puterea fermecătoare atribuită acestui fel de remedii ; totuși aceste elixire pot fi de mare folos social în mâna medicului bine cumpănit.

În unele cazuri de neputință când soții lipsiți de odrasle, nu-și mai găsesc vreun rost în viață, atunci luarea unuia din aceste preparate, le poate aduce bucuria în casă, însorindu-le viața, iar națiunii – cetățeni de mâine.

Ridicate la această înălțime, afrodiziacele pot căpăta o deosebită importanță socială și o mare valoare etică și umanitară.

I. St. Sharony, 1934

Dacă vrei să fii la curent cu ce noutăți de maidemult apar pe aici, îți recomand să te abonezi .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recente

Newsletter

Despre Autor

Vitalie Bichir

Mă numesc Vitalie Bichir și sunt actor, dar asta n-are nici o legătură cu ce fac eu aici.
Adun texte scrise maidemult, care pentru unii, poate, sunt niște vechituri fără valoare, dar mie-mi plac și culmea, unele mă și distrează.
Adică vreau să fac / un fel de Bric-à-brac (uite că mi-a ieșit și-o rimă) , ceea ce însemnează din franțuzește: „Magazin de vechituri; vechituri, lucruri fără valoare, uzate și demodate” spune Dex-ul. Bric-à-brac-a-la-bichir.

 

Articole asemanatoare

Strigoi

Vizualizari: 4.656 Strigoiul se naşte ca orişice copil; el însă se cunoaşte căci are pe cap o chitic, tichie, căiţă, perdeă , sau pe...

Strigoi

Vizualizari: 2.677 ...Bărbaţelul meu Iubit! De aseara ai murit, Of! şi nu pociu sa te uit. Şi la altul sa ma uit! El acum,...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.690 Curtezane celebre  (urmare) Amorul fizic, mai mult sau mai puțin „romantic”, dar rezultat din același instinct de reproducere, a avut o zeiță...

Placeri vechi

Vizualizari: 2.177 Curtezane celebre  (urmare) În primii ani ai Romei, în epoca regilor, o curtezană cu numele de Flora își câștigă celebritatea în același...